LUKOPREN S 3782

Charakteristika

LUKOPREN S 3782 je jednosložkový rozlivový neutrální tmel, který vulkanizuje vzdušnou vlhkostí na silikonovou pryž. Má adhezi k celé řadě materiálů jako hliník, nerez, zinek, titan, měď, ocel a jejich nátěrům, dále ke sklu, glaz. keramice a smaltu. Při použití na porézní silikáty je třeba použít nátěr spojovacího prostředku (primeru) LUKOPREN PRIMER B 733. Vulkanizát Lukopren S 3782 se vyznačuje celou řadou vlastností jako jsou:

  • tepelná odolnost
  • odolnost vůči působení vody, UV záření, ozónu a povětrnosti
  • paropropustnost
  • chemická odolnost
  • výborné elektroizolační vlastnosti

Základní parametry

Barva šedá, slonová kost, cihla
Hustota (kg/m3) 1250
Viskozita (Pa.s) 10
Vulk. systém neutrální, oximový
Vulkanizace povrch. vrstrvičky  

1 / 3 / 7 dnů (mm)

  2,0 / 3,6 / 6,0
Tvrdost (°ShA) 20
Pevnost (N/mm2) 0,5
Tažnost (%) 160
Hořlavost, stupeň těžce hořlavý, C1
Tepelná odolnost (°C) -55°C až 180°C

Použití

LUKOPREN S 3782 nachází použití ve stavebnictví k zalévání vodorovných spár (bazény, balkony), elektrotechnice (zalévání integrovaných obvodů, vývodů topných těles). Ve strojírenství se uplatňuje jako lepící tekutý tmel, kde z technických důvodů nelze použít nestékavý tmel.

Způsob aplikace

Povrchy pro nanášení zaléváním musí být suché, čisté a odmaštěné. Jako odmašťovací přípravky lze použít LUKOPREN ODMAŠŤOVAČ, perchloretylen nebo aceton. Porézní silikátové podklady (beton) musejí být opatřeny spojovacím prostředkem LUKOPREN PRIMER B 733.

Ochrana zdraví

Při práci v interiéru je třeba zajistit větrání. V případě potřísnění pokožky setřít tmel textilem a omýt vodou a mýdlem. Při zasažení očí vymýt proudem vody a vyhledat lékařskou pomoc.

Balení a skladování

Kartuše 310 ml skladovatelnost 6 měsíců, konzervy 10 l skladovatelnost 12 měsíců při teplotách +5 °C až +30°C

Likvidace obalů a nespotřebovaných zbytků

Plastový obal a zbytky zvulkanizovaného tmelu jako komunální odpad. Obaly z konzerv jako železný šrot.

Ke zvýšení užitné hodnoty silikonových jednosložkových tmelů Lučební závody a.s. Kolín vyrábějí tzv. pomocné přípravky, mezi než patří:

Lukopren Odmašťovač

  • přípravek sloužící k odmašťování neporézních povrchů před nanášením jednosložkových silikonových tmelů Lukopren S a k odstraňování jejich vulkanizátů. Lze jej použít též k odstranění nevytvrzené polyuretanové montážní pěny.

Lukopren Primer B 733

  • prostředek k zlepšení adheze porézních, zejména silikátových povrchů při tmelení silikonovými jednosložkovými tmely Lukopren S.



Tento prospekt obsahuje nezávazné údaje, které jsou pro zákazníka informativní, a jeho součástí je podrobný prospekt o výše uvedených výrobcích. V případě pochybností nebo nejasností se obraťte na Oddělení obchodně-technických služeb Lučebních závodů a.s. Kolín, tel. 0321/741 350, 741 351, 741 431, fax. 0321/721 572.